Gyermekvédelmi bejelentő oldal

Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy fogadjuk a kiskorúak és sérülékeny felnőtteket ért bántalmazások bejelentését.

Az ember méltósága és az egyéni határok tiszteletben tartása nagy érték, és fontosnak tartjuk, hogy a szerzetesi fenntartású intézmények olyan helyek legyenek, ahol minden érintett biztonságban érezheti magát.

Forduljon hozzánk bizalommal, szeretnénk segíteni!


Milyen eseteket lehet ezen az oldalon bejelenteni? 

Ez a felület elsősorban szexuális jellegű visszaélések eseteinek bejelentésére szolgál, különös tekintettel az olyan esetekre, amelyek vélhetően valamely Magyarországon működő szerzetesrend tagjához vagy szerzetesrendi fenntartású intézményhez köthető. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy kiskorú ellen elkövetett szexuális bántalmazás gyanúja esetén azonnal a rendőrséghez kell fordulni. 

Ha más jellegű, de törvénybe ütköző cselekmény jut a Szolgálat tudomására, akkor is értesítjük a bejelentésről az érintett rend vezetőjét.

Mi történik a bejelentés után? 

A bejelentő oldalra érkező bejelentéseket a Szerzetesi Iroda szakértői csoportja fogadja és 5 munkanapon belül felvesszük a kapcsolatot a bejelentővel, és személyes találkozást kezdeményezünk az eset körülményeinek tisztázása érdekében.

A személyes meghallgatás után, amennyiben a bejelentésben szereplő eset ezt szükségessé teszi, a Szolgálat igazságügyi szakértő bevonásával folytatja az eset feltárását. 

A bejelentett esettel kezelésével kapcsolatban érdeklődhet a gyermekvedelem@szerzetesek.hu email címen.

A bejelentésben szereplő adatokat az alábbi adatkezelési szabályzat szerint, a legnagyobb körültekintéssel kezeljük.

Szerzetesi Gyermekvédelmi Szolgálat
a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak megbízásából

Mikor, hol, milyen jellegű gyermekbántalmazási ügyről szeretne bejelentést tenni?
Mikor történt a bejelenteni kívánt eset?